Belföld

Weben keresztül gyógyulnak a gyerekek

Ha bármelyik szülő virrasztott már a kórházban a gyermeke mellett, egyöntetűen megegyezhetnek abban, hogy a legrosszabb azt látni, amikor a kezelések, az otthontól való távolság miatt az az öt-hat, vagy tizenéves ember elfelejti milyen az öröm, amit az egészségesek éreznek.

Ilyenkor felértékelődnek a máskor apróságnak tűnő dolgok. Minden minimális erőfeszítés, amellyel el tudjuk terelni a figyelmüket a sokszor fájdalmas vagy kellemetlen helyzetükről, az a betegséggel vívott háborúnak egy-egy kis nyertes csatája.


Ezt a tényt immár 3800 önkéntes is a saját szemével tapasztalhatta, akik csatlakoztak a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához, és szabadidejükben egy-egy választott kórház gyerekosztályán olvastak mesét az ottani kis betegeknek.

Innentől azonban a gyógyító mese nem ismer majd határokat, hiszen bárki, bármikor csatlakozhat a kezdeményezéshez; a K&H gyógyvarázs program legújabb lépcsőjében sem a tér, sem az idő nem szabhat határt annak, hogy segítsünk.

A december 5-i Önkéntesség Világnapja alkalmából ugyanis elindult a „K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben” kezdeményezés, amelyhez bárki csatlakozhat egy rövid mesevideóval.

Webkamera, telefon, számítógép, egy jó mese, és egy (vagy több!) segítőkész emberi lény: ez a receptje annak, hogy ezen a karácsonyon az ország húsz – túlnyomó többségében vidéki – kórházában beüzemelésre került számítógépeken létrejöjjön egy kimeríthetetlen mesefolyam.

„Az ünnepek közeledtével különösen fontos, hogy visszaadjuk ezeknek a gyerekeknek, amit a betegségük miatt elvesztettek: a valódi, gondtalan gyereklétet, az otthon melegét. A meséket nézve a kis betegek megfeledkezhetnek fájdalmaikról, a kórtermekről, a vizsgálatokról, és néhány percre királylánynak, királyfinak, tündérnek vagy épp katonának érezhetik magukat” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs YouTube-csatorna videóit külön meseórák ideje alatt nézhetik majd gyerekek. A mesenézéshez szükséges számítógépet a K&H, az internetet pedig a Magyar Telekom biztosítja az intézményeknek.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik