Belföld

Nyakunkon a havazás

Havazás Szegeden (Havazás Szegeden)
Havazás Szegeden (Havazás Szegeden)

Erős lesz a szél, a nap több helyen is kisüt, pénteken viszont már havazásra, havas esőre ébredhetünk.

Országszerte felhősen indul a nap, de később sok helyütt kisüt a nap, a Tiszántúlon és délnyugaton maradhatnak estig borult területek. Számottevő csapadék nem valószínű, az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben megerősödik, a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 2, 8, késő este +1, -5 fok között alakul – írja a met.hu.

Pénteken is hasonlóan alakul az időjárás, kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, majd észak, északnyugat felől csökken a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hózápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél napközben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

A tartós, sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki három északkeleti és három délnyugati megyére.

Mit lehet csinálni télen-hóban?

Ha már itt a tél, hát fürödjünk egyet! Velikij Novgorod lakói -16 fokban is ledobják a textilt, hogy megmártózzanak a habokban. Az előzetes vodkafogyasztásról nem érkeztek hírek, de nézni is dermesztő, amit művelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik