Belföld

Figyelmeztetést adtak ki Budapestre is

szél (szél, vihar, )
szél (szél, vihar, )

Az egész országra figyelmeztető előrejelzés van érvényben péntekre. Pest megyében például a széllökések a 90 km/órát is meghaladhatják.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján egész Magyarország figyelmeztető színekben sárgállik. Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék területén másodfokú, narancs figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/órát.

Az összes többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben péntekre a szél és a köd miatt. Itt a sűrű és tartós köd miatt a látótávolság pár száz méterre csökken, a legerősebb széllökések pedig átléphetik a 70 km/órát.

Pénteken szórványosan várható zápor, hózápor is. Kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, majd észak, északnyugat felől csökken a felhőzet. A nyugatira, északnyugatira forduló szél napközben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul – olvasható a met.hu-n.

Csak kacsa a szélvihar

Ha viharos szelek, akkor a megunhatatlan kiskacsák – anyjukhoz készültek Lengyelországba, de majdnem átfújta őket a szél az Atlanti-óceánon…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik