Belföld

Felszámolják a Pannon-Flax leányvállalatát

A sikertelen csődegyezségi tárgyalást követően tette meg ezt a lépést november 27-én a bíróság, amely a csődeljárást lezárta, és a csődtörvény alapján fel kell számolni a vállalatot.

A Győri Törvényszék elrendelte a Pannonflax Textil Kft. felszámolását – tette közzé csütörtökön a BÉT honlapján az anyacég, a Pannon-Flax NyRt.

Május végén számolt be az MTI arról, hogy csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Pannon-Flax Nyrt. a textiliparban 102 éve tevékenykedő leányvállalata, a győri székhelyű Pannonflax Textil Kft. ellen, mert az elmúlt években jelentősen csökkent a cég árbevétele.

Visszaestek a megrendelések

A cég honlapján akkor elérhető információk szerint a Pannonflax Textil Kft. szövőüzemmel, kikészítőüzemmel és saját konfekcióval is rendelkezik; gyártanak egyebek között len asztalneműt, háztartási és lakástextíliát, divatanyagokat, műszaki szöveteket, munka- és védőruhákat, illetve hadi ruházati szöveteket.

Az anyacég a lépést akkor azzal magyarázta, hogy a jelentős, évek óta tartó árbevétel-kiesést csak “agresszív költségcsökkentési lépésekkel” lehet kompenzálni. Az utóbbi időszakban visszaestek a hazai, azon belül is főleg a közületi megrendelések – fűzte hozzá az anyavállalat.

Pár éve nyereséggel zárt

Kiemelték ugyanakkor, hogy a Pannonflax Textil Kft. a külföldi piacokon évek óta stabil vevői és szállítói kapcsolatokkal rendelkezik, a külföldi megrendelés-állomány stabil. A Pannonflax azt remélte, hogy a külföldi árbevétel növelésével az eredményesség akár rövid távon helyreállítható.

A rendelkezésre álló céginformációs adatok szerint a Pannonflax Textil Kft. 160 munkavállalót foglalkoztat, mérleg szerinti vesztesége 2011-ben 233 millió forint volt a 2010. évi 141 millió forintos mínusz és a 2009-es 27 millió forintos nyereség után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik