Belföld

Vásárhelyen alakít ki központot az Alföldvíz

Nem politikai érdekek, hanem szakmai érvek döntöttek a cég vezérigazgatója szerint.

Makón üzemmérnökséget, Hódmezővásárhelyen három-négy járást – köztük a makóit is – felügyelő divíziót épít ki a Csongrád megye 55 településén szolgáltató Alföldvíz Zrt. – erről Csák Gyula, a cég vezérigazgatója beszélt e heti, szegedi sajtótájékoztatóján. Az elhangzottakról a Délmagyarország számolt be.

Ezt olvasta már?

A lap szerint az igazgató hangsúlyozta, nem állnak politikai érdekek a Vásárhelyt régiós központtá felminősítő határozat mögött. Mint mondta a helyi szolgáltatók integrálására a hatályos törvények miatt van szükség, arról pedig, hogy az erős, szakmailag kifogástalan makói vízműcég helyén miért csak üzemmérnökség jön létre elmondta, a tapasztaltok azt mutatják, ott érdemes divíziót létrehozni, ahol nagyobb fogyasztói kört látnak el, tehát ahol több a feladat.

A legutóbbi makói testületi ülésen szóba került, hogy több vízműves dolgozó állása bizonytalan. Ezzel kapcsolatban a vezérigazgató, leszögezte, lehetőség szerint mindenkit átvesznek, hisz erre törvény kötelezi őket, ugyanakkor nyugdíjasokat nem szeretnék hosszú távon foglalkoztatni.

A további részletekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik