Belföld

Orbánt lebaloldalizta főtanácsadója

Hegedűs Zsuzsa (hegedűs zsuzsa, minden gyerek lakjon jól alapítvány, )
Hegedűs Zsuzsa (hegedűs zsuzsa, minden gyerek lakjon jól alapítvány, )

A miniszterelnök „igazi szociáldemokrata". A kormányfő főtanácsadója állítja ezt a csütörtökön megjelenő Heti Válaszban.

Hegedűs Zsuzsa szociológus – a hetilapnak adott interjú előzetese szerint – nem érti, hogy az MSZP miként foghat össze Bajnaival, ha Gyurcsánnyal nem. A 2010-es összeomlást ugyanis „egy Bajnai Gordon nevű miniszterelnök hozta a szocik fejére.” Orbán Viktor főtanácsadója szerint az ország is rosszul járt Bajnaival, akinek a karriervágya a valódi válságkezelés elkezdését későbbre tolta.

Hegedűs Zsuzsa szerint „Orbán Viktor mára mérvadó európai politikus lett”, amiben talán van szerepe az általa szervezett francia interjúknak, „meg lehetne a többinek is, ha a nemzetközi kommunikációért felelős urak méltóztattak volna rendesen végezni a dolgukat.” A főtanácsadó szerint a Magyarországról szóló svéd film kormányzati kezelése „katasztrófa volt. Egy: a világ nem beszél svédül. Nem biztos, hogy érdemes túlreagálni. Elég egy udvarias levél, amely tájékoztatja a svéd köztévét a ténybeli tévedésekről, helyreigazítást kér és kész.”

Régi jó ismerőséről, Heller Ágnesről viszont az utóbbi által a svéd filmben mondottak ellenére is ugyanolyan jó Hegedűs véleménye, mint korábban volt. „Piszlicsáré ügyekben kezdték piszkálni Hellert. Őt, aki átélte a soát, később el kell hagynia a hazáját, aztán amikor újra a vegzálást tapasztalta, nyilván felkavarodtak benne az emlékek.”

Hegedűs Zsuzsa korábban – az Orbán-szobor ledöntése után – azt mondta, Bajnai Gordon saját magát írta ki a közéletből, mert a beszéde, majd a szobordöntés azt jelenti, ha le kell váltani egy kormányt, akkor minden eszköz megengedett, így az erőszak is, amelyre még buzdítanak is. Ez azonban megengedhetetlen, mert megakadályozza a normális demokratikus működést – vélekedett akkor a szociológus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik