Belföld

Győri találmány a díjnyertes traffipax-alkalmazás

Győri fiatalok olyan alkalmazást készítettek okostelefonra, melyen keresztül az aktuális sebességmérésekről tájékozódhatunk. Ehhez a rendőrség támogatását is elnyerték.

A két győri fiatal, Borbély Roland és Zsigai István egy olyan okostelefonra letölthető traffipaxjelző appot készített, mely a minap bekerült a három legjobb életmód-mobilalkalmazás közé is. Az alkotók több ezer autós életét tették ezzel kényelmesebbé, sőt ha belegondolunk, még biztonságosabbá is, hiszen az ellenőrzések tudatában talán a merészebb autósok is visszafogják magukat az utakon.

Az alkalmazás egyedisége és hatékonysága az ötletgazdák szerint főleg abban rejlik, hogy más, a közlekedők számára hasznos információt is megjelenít. A kihelyezett és állandó traffipaxok mellett benzinkutakat, shopokat, dohányboltokat, autószervizeket és még sok mást is egy alkalmazásban vegyít össze. Az alkalmazás ide kattintva letölthető!

A felhasználók egy interaktív rendszer tagjai, így egymásnak is jelezhetik a közúton tapasztalt eseményeket és traffipaxokat. Beállíthatjuk azt is, hogy a fényképezők felé közeledve egy adott távolságon belül jelezzen telefonunk, így még időben ellenőrizhetjük magunkat, hogy véletlenül nem léptük-e túl a megengedett sebességhatárt.

Ezen a linken szavazhat a győri srácok alkalmazására!

„Nem a törvény megkerüléséről szól a traffipax-jelző alkalmazás. A rendőrséggel is felvettük a kapcsolatot, és együtműködő partnerei vagyunk az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak. Az együttműködés keretében szeretnénk a közlekedésbiztonságra helyezni a hangsúlyt.” – mondta el Roland és István.

Hozzátették: Bekerültünk az “Appra Magyar!” verseny short list-jébe, ami azt jelenti, hogy a szakmai zsűri az életmód kategóriában, a legjobb 3 alkalmazás közé sorolt minket. Bár ez nagy elismerés, számunkra a felhasználók véleménye a legfontosabb! Ezért kérjük, ha tetszik az alkalmazásunk, egy szavazattal segítsenek, hogy megnyerhessük a közönségdíjat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik