Belföld

Gond van a szombathelyi távfűtéssel

Futes(16)(960x640).jpg (fűtés, távfűtés, radiátor, fűtőtest, főtáv, )
Futes(16)(960x640).jpg (fűtés, távfűtés, radiátor, fűtőtest, főtáv, )

Akadozik a távfűtés kedd este óta Szombathely északi részén, a Derkovits-lakótelepen, a szolgáltatás átmenetileg szünetelt egy bölcsődében és egy óvodában is, a fűtés kimaradása 700 embert érintett.

Egy régi távvezeték-szakaszon történt a lyukadás. A szolgáltató szakemberei szerda reggelre kijavították a hibát, de amikor nyomás alá helyezték a meghibásodott szakaszt, újra szivárgást tapasztaltak a rendszerben, jelenleg ennek a meghibásodásnak a feltárásán dolgoznak.

A reggeli óráktól ismét van fűtés a lakásokban, de azt egyelőre még nem tudják megmondani, a feltárás után szükség lesz-e arra, hogy ismét leállítsák a szolgáltatást.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. folyamatosan cseréli a városban a távvezetékeket, de nem áll rendelkezésükre elegendő forrás ahhoz, hogy a csere a jelenleginél gyorsabb ütemben megvalósuljon. Az elhasználódott vezetékek miatt előfordulhatnak meghibásodások, az pedig, hogy emiatt a szolgáltatás kiesése hány lépcsőházat, lakást és fogyasztót érint, a meghibásodás helyétől, a vezeték szakaszolhatóságától függ – mondta el a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. (Szomtáv) ügyfélszolgálatának vezetője, Kocsis Tóth Ildikó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik