Belföld

Lecsapnak a csapnivaló menzára

Át kell alakítaniuk az étrendet, az összetevőket, végső soron a menüt a menzáknak. Eddig ajánlások voltak, de azokat nem tartották be.

2009-ben az iskolai ebédben, uzsonnában a szükséges mennyiség fele volt a kalcium, viszont az ajánlott háromszorosa a só. 2013-ban megismételték a vizsgálatot: ugyanaz. Úgyhogy most jön a szabály. Több zöldség, gyümölcs, kevesebb zsír és só, eltűnik a rántott hús és a csokis piskóta. Januártól.

A Hír24 vendége volt Buday Péter sztárszakács, aki szerint a menza konyha csapnivaló. Korszerűtlen, unalmas és sivár, friss zöldséget elvétve használ, a receptúra elavult. “Negyven éve ugyanazokat az ételeket ettem a napköziben, mint amiket a mai gyerekek” – fogalmazott a szakember.

László Pál riportja.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik