Belföld

FBI-ügynökökkel edzettek a győri rendőrök

Csapucha Adrienn

2013. 12. 03. 20:03

Az egyenruhások kedden amerikai kollégáiktól sajátíthatták el a legújabb szakmai fogásokat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság meghívására érkezett a megyeszékhelyre Gregory Shaffer, az FBI közép-európai attaséja és ügynök társa, Jack Martinelli.

A szakemberek a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szakterület munkatársai részére tartottak intézkedéstaktikai tréninget. A délelőtti program során elméleti instrukciókat kaptak a győri rendőrök, majd délután különböző szituációkban sajátíthatták el a legújabb, mindennapi készenlétük során elengedhetetlen fogásokat.

Halálos utcai harcokból okultak

Mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatás során egyfajta túlélő mentalitást próbáltam átadni a magyar rendőröknek. Bemutattam például néhány videót, melyen az amerikai kollégáink kerültek utcai harcokba és sajnos nem egy esetben életüket is vesztették az akciókban. Bár tény, hogy az államokban lényegesen több az erőszakos bűncselekmények száma Magyarországhoz képest, önmagában az a tény, hogy ők is egyenruhát viselnek, már célponttá teszi őket” – mondta a Győr24-nek Gregory Shaffer.

Az attasé hozzátette, hogy hazánkban 14 ilyen és ehhez hasonló tréninget tartott már az elmúlt időszakban és minden esetben négy fontos szempontot vázolt a speciális találkozók alkalmával.

A jó rendőr udvarias, de ha szükséges, gyilkolnia is tudni kell

Egy rendőrnek minden esetben udvariasnak, szolgálatkésznek és előzékenynek kell lennie, ugyanakkor készen kell állnia arra, hogy bármikor embert kell ölnie” – hangsúlyozta az FBI-os tréner. „Emellett minden nap tudatosítania kell egy rendőrnek azt magában, hogy lehet, hogy aznap őt ölik meg, vagy éppen neki kell megölnie valakit ha a helyzet úgy kívánja” – tette hozzá Gregory Shaffer.

A győri rendőrök élvezték a különleges kiképzést, mely köszönhető az előadók szakma iránti elhivatottságának is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.