Belföld

Adventi udvar a püspökségen

advent1 (advent)
advent1 (advent)

Idén ismét megnyitotta kapuit a püspöki palota.

Az adventi hétvégék programjait elsősorban a lélek készülődésére figyelve állították össze a püspökség munkatársai.

Jótékonyság

Folytatódik az udvarban a hét éve elkezdett, hagyományos jótékonysági vásár is. Aki vásárol a karácsonyi ajándéktárgyakból, az egyházmegye területén működő fogyatékkal élők kézműves műhelyeit, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, a Polgárdiban működő Don Bosco Iskolaközpontot támogatja – írja a Magyar Kurír.

Az Egymillió csillag a szegényekért karitász-akció, valamint a Vörösmarty Színház és a püspökség közös kiadványa is a rászorulókat támogatja.

Adventi vásár

Az adventi vásárt szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén is színvonalas, kizárólag zsűrizett iparművészeti tárgyakkal várja az igényes, egyedi ajándékra vágyókat.

A püspöki udvarban most még nagyobb térben van lehetőség válogatni az értékes portékák között. A gyönyörű díszbe öltözött udvar eddig is sokakat vonzott családi fotók készítésére. Idén egy külön mesebeli karácsonyi sarok is várja azokat, akik személyes üdvözlőlapokat szeretnének készíteni szeretteiknek.

Programok

Advent hétvégéin ezenkívül a püspökség udvarán felállított színpadon az egyházmegye oktatási intézményei gyermekműsorokkal, kézműves játszóházzal teszik színesebbé az ünnepi várakozást.

Az adventi udvar kiemelt programja a szombat délután 4 órakor kezdődő ünnepi gyertyagyújtás. Spányi Antal megyéspüspök szeretettel vár minden jó szándékú embert közös imára, elmélkedésre.

Az adventi udvar szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig, az utolsó héten pedig hétköznap is 12-től 18 óráig tart nyitva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik