Belföld

Kifizették a Concordia magyar hőse utáni kártérítést

Fehér Sándor hegedűművész családja több, mint 220 millió forintot kapott.

Sikerült megállapodni a két évvel ezelőtti hajószerencsétlenség miatti kártérítésről az egyetlen magyar áldozat hozzátartozóinak – tudta meg a Blikk. Rónai Péter ügyvéd az összeget nem árulta el, de a lap szerint 220 millió forintnál többről lehet szó, mert a korábbi egymillió dolláros ajánlatot visszautasították Fehér Sándor hozzátartozói.

Fehér Sándor élete utolsó perceit egy utas örökítette meg, tehát videófelvétel volt a bizonyíték, hogy a zenész feláldozta magát mások megmenküléséért – olvasható a lapban.

Fehér Sándor édesanyját nem vigasztalja a pénz, szeptmberben is azt nyilatkozta a Hír24-nek, hogy nincs az az összeg, ami kárpótolná a gyermeke haláláért.

Alig egy hónapja emelték ki az egyik áldozat holltestét. A bírósági per még javában tart.

Emlékszünk még? Így történt

Ez történt pontosan a hajóval (klikk a lejátszás gombra) – s mindez miért? Mert a főpincér Antonio Tievoli megkérte a kapitányt, ugyan, vigye már egy kicsit közelebb a parthoz a hajót Giglio szigetének partjaihoz. A születésnapos főpincér így szerette volna köszönteni szülőhelyét, ahol az otthon ülő szülei láthatták volna a kivilágított hatalmas hajót. Francesco Schettino kapitány már az ütközés-lékelés után jött rá, mekkora hibát követett el (ahogy az itt is hallható)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik