Belföld

Kemény fagyokkal és hóval indul a december

fagy(2)(1)(960x640).jpg (fagy)
fagy(2)(1)(960x640).jpg (fagy)

Némi napsütésre, ködre, hózáporra és mínusz tíz fokra kell készülni a héten. Igazán hideg a hétvégén lesz.

Jól kezdődik a hét, hétfőn ugyanis napközben napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül, igaz északkeleten erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. Másutt gyengébb lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet elérheti a 9 Celsius-fokot is, késő este +2, -3 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden és szerdán gyengén felhős, napos, másutt borult, párás, tartósan ködös lehet az idő. Néhol előfordulhat szitálás.A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a derült fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kedden a nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 5, szerdán mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak.

Csütörtökön az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos idő várható, de főleg délnyugaton és északkeleten helyenként tartósan megmaradhat a köd. Néhol megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0-6 fokig melegedhet a levegő.

Péntektől fordul igazán zordra az időjárás. A több-kevesebb napsütés mellett már szórványosan hózápor is kialakulhat, délen és keleten eleinte még havazás is lehet. Többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul.

Röpködnek a mínuszok

Szórványosan szombaton is várhatók hózáporok és a szél is többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett fagyzugokban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.

Vasárnap több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű – derül ki az előrejelzésből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik