Belföld

Advent és karácsonyi hangulat Vásárhelyen

Felgyulladt az első láng Vásárhely adventi koszorúján, és megnyitott a karácsonyi vásár.

Zsúfolásig megtelt a dr. Rapcsák András utca Vásárhelyen, amikor Almási István polgármester és az este előadásban is a városban szereplő Vida Péter színművész meggyújtotta. A rövid ünnepi műsorban imát mondott Alácsi Ervin a helyi dandár katolikus tábori lelkésze, és műsort adtak a Kertvárosi Katolikus Iskola növendékei.

E héttől minden szerdán és pénteken ünnepi műsorral várja a BFMK csapata a karácsonyi vásárba látogatókat, ugyanis vasárnap az is megnyitotta kapuit. A jégpályát i szorgalmasan kezelik vélhetően a héten, ha az időjárás megengedi, az is üzemelni fog.

A vásár a gyönyörű fényekkel díszített belvárosban ezúttal is egyedi hangulattal várja vendégeit. Kürtős kalács és forralt bor illattal, kézműves termékekkel, karácsonyi ajándéknak való tárgyakkal még látnivalót is kínál.

Forró innivalókat több helyen is lehet kapni, és örömmel tapasztaltuk, az árak ezen a fronton nem változtak a tavalyi évhez képest. Forralt bort már 100, alkoholmentes fahéjas almát 150, forralt meggyet 130, puncsot, krampampulit és feketeribizlis pálinkás itókát 150 forintért kortyolhatunk decinként.

További fotókat a vásárról és a forgatagról a Vásárhely24 facebook oldalán talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik