Belföld

Hó nélkül jön a tél

hideg (hideg)
hideg (hideg)

Számottevő csapadék nem várható a következő napokban, csak hideg.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk. Hajnalban többfelé párássá, ködössé válhat a levegő, ez utóbbi néhol tartósabban is megmaradhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a tartós, sűrű köd miatt: Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Csapadék nem várható. A Dunántúli-középhegységben megélénkülhet az északnyugati szél. A hajnali 0, -5 fokot követően délután 1-7 között alakul a hőmérséklet, a ködös északkeleti tájakon lesz a leghidegebb.

Hétfőn is folytatódik a télies jellegű idő, csapadék ekkor sem várható. A reggelre képződő köd viszont többfelé tartósan is megmaradhat. A Dunántúlon és északkeleten megélénkülhet a szél. Hajnalban ismét fagyni fog, délután 2-6 fok közé “melegszik fel” a hőmérséklet.

Kedden a magasban melegebb légtömegek érkeznek Magyarország fölé, de ebből mi sokat nem fogunk érezni. Sokfelé alakulhat ki tartós köd, ahol viszont feloszlik, ott napos idő várható. Hajnalban mindenhol fagyhat, délután 2-4 fok várható.

Szerdán is marad nyugodt, télies idő, egyre többfelé maradhat tartósan meg a köd, illetve az alacsony szintű rétegfelhőzet. Reggel továbbra is fagyni fog, délután 1-3 fokra számíthatunk. Csütörtökön egy száraz hidegfront hozhat változást.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, havas eső, havazás. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik