Belföld

Káprázatos: kigyúltak a fények Győrött

A látványos megnyitón az ökumenikus áldást követően a Győri Nemzeti Színház művészei adtak rövid műsort.

Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, a meghitt hangulat, a felemelő programok, a baráti beszélgetések, gyermekeink mosolya hozzásegít a lelki felkészüléshez is, mert a karácsonyi csodát akkor élhetjük át igazán, ha a lelkünket is felkészítjük az ünnepekre.

A szeretteinkkel eltöltött idő mindennél értékesebb! Ez az, amitől igazán szép lesz az ünnepünk, használjuk ki az alkalmat, szerezzünk nekik örömet. Ehhez még csak drága ajándékok sem kellenek. Csupán jó szó, egy kedves mosoly, szerető gondoskodás – olvasható a város honlapján.

Az otthon melege sajnos nem mindenkinek adatik meg. Gondoljunk azokra is, akik nélkülözésben élnek. Erőnkhöz mérten segítsük a szükségben szenvedőket! – bíztatott a polgármester. A téren egyébként már megnyílt az Adventi Jótékonysági Faház, ahol ki-ki erejéhez mérten támogathatja a rászorulókat. Részletek itt.

Legyen az Advent mindannyiunknak a gyermeki várakozás ideje, amit mindenki számára egy meghitt, szeretetteljes és áldott Karácsony kövessen!” – fogalmazott Borkai Zsolt.

A megnyitó meglepetései az élő rénszarvasok voltak, akik a Mikulás szánját repítették. A kilátogatók az eddigi években megszokottnál is látványosabb fényjátékban és épületfestésben gyönyörködhettek, majd a megújult városi díszvilágítást is felkapcsolták, és ezzel kezdetét vette a Karácsonyig tartó győri ünnepségsorozat, amelynek fő helyszíne ezúttal is a Széchenyi tér.

A belvárosi díszvilágítás összesen 2000 fényfüzért és negyedmillió energiatakarékos LED fényforrást tartalmaz. Új látványelemekkel több helyen is találkozhatunk az idén, kilenc új átfeszítés látható a Jedlik Ányos, a Kazinczy, valamint a Szabadsajtó utcában, és kilenc villanyoszlopra került új dekoráció.

A teljes cikk itt olvadható!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik