Belföld

Röpködnek a mínuszok a hétvégén

fagy (fagy)
fagy (fagy)

A meteorológiai ősz utolsó napjaiban is havazhat. Napsütéses, de hideg lesz a hétvége.

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, de egy-egy zápor, hózápor is kialakulha. A Kisalföldön és a középső országrészben délelőtt még helyenként erős lesz a szél, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb plusz 3 és plusz 7 fok között alakul majd.

Köd, szél, mínuszok

Szombaton sem lesz sokkal melegebb, sőt a vastagabb felhővel borított északi megyékben megint havas eső, hószállingózás, kisebb havazás is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, a nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között lesznek.

Az év utolsó hónapja vasárnap kezdődik, köddel, felhős és párás idővel, viszont csapadék nem várható. Nyugaton néhol megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

A jövő héten is hasonló időjárásra számíthatunk, bár hétvégén a mostaninál pár fokkal még hidegebb lesz.

A természet szerencsekereke és egyéb csodák

Hihetetlen képződményt sikerült lencsevégre kapni a Sheyenne folyón: szabályos, forgó kör alakú hatalmas jégtábla lebegett a vít felszínén. Mintha a természet ezel játszana Szerencsekereket. Persze ott még nem tartunk, hogy befagyjanak a folyóink-tavaink. De hallották már, milyen hangja van a Balatonon a jégnek?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik