Belföld

Királynő a királyok városában

Látogatást tett a fehérvári városházán Magyarország borkirálynője, a fehérvári Kiss Barbara.

A borbarátok és borrendek közt ismert a tény, hogy október 13-a óta Kiss Barbara Magyarország borkirálynője. A székesfehérvári Noé-hegyi Szent István Borrend borkirálynője itthon, Fejér megyében már ismert egyéniség, akit a szőlészek, borászok tisztelnek és csodálnak. A királynő, mielőtt nekivágna, hogy országát bejárja, tiszteletét tette városa, a királyok városa vezetőinél, ahol lehet, hogy éppen ő adott tanácsot. A polgármester örömét és büszkeségét fejezte ki, hogy Székesfehérvár adhatja egy esztendőn át Magyarország borkirálynőjét. A Szent István Emlékév méltó koronája a királyok városának egy élő királynő – mondta Cser-Palkovics András.

A fehérvári borrend tagjaival, Renner Lászlóval, Pánczél Józseffel és Horváth Miklós Csabával megjelenő Kiss Barbara vitte a borral, szőlészettel kapcsolatos szakmai prímet, hiszen az ifjú hölgy a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Szőlészeti, Borászati Szakán tanulta ki a mesterséget.

Már ismerem a verseny illatát, ezért nem izgultam a borkirálynő választáson, hiszen kilenc esztendeig kézilabdáztam – mondta Kiss Barbara, aki boldog, hogy egy éven keresztül képviselheti Magyarországot.

Az egykori vetélytársak továbbra is barátnők maradnak – korona ide, korona oda

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik