Belföld

Tinik raboltak ki tiniket

A 15 éves fiúnak a buszon tetszett meg áldozata okostelefonja. Megvárta, míg a diák leszáll Győrszentivánon.

A nagyszülő értesítette a rendőrség ügyeletét november 27-én délután arról, hogy unokáját Győrszentivánon valaki kirabolta.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a 15 éves diák helyi járatú busszal utazott Győrből. Miután leszállt, gyalog tartott haza, telefonján zenét hallgatott. Váratlanul érte, hogy valaki kezénél fogva visszarántja és megpofozza.

Elvette a pénzét is

A vele egykorú 15 éves tanuló ezután áldozata telefonját és az ahhoz tartozó fülhallgatót elvette. Életveszélyesen megfenyegette, hogy nagyon megbánja, ha a vele történtekről bárkinek is beszél.

A készülékből kivette a SIM kártyát és visszaadta a fiúnak. A fiatal rablónak még ez sem volt elég: megfélemlített áldozata pénzét követelte és el is vette, majd egy lány ismerősével elment.

Mindent bevallott

A győri nyomozók a bejelentés után fél órával otthonából állították elő a 15 éves győrszentiváni fiút, aki a rabolt készüléket és a fülhallgatót átadta a rendőröknek. Részletes, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a buszon tetszett meg neki áldozata okostelefonja, akkor határozta el, hogy bármi áron megszerzi azt.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás miatt indított nyomozást a 15 éves győrszentiváni fiatallal szemben és javasolta a fiú előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik