Belföld

A pozsonyi úti ház segített egy hajléktalanon

Nem kéregetett, csak hallgatta a kisrádióját, de most boldog, hogy megszervezték neki, hogy esténként meghúzhassa magát a pince egy részében – írta az Ittlakunk.hu.

A hajléktalant felkaroló Amon Henriette a Facebookon osztotta meg a történetet, hogyan sikerült beprotezsálnia a Sándort. “Rendszeresen elsétáltam mellette a Pozsonyi úton. Láthatóan hajléktalan, de mindig a lehetőségekhez képest ápolt, gondozott, sosem ittas embert láttam ott nap, mint nap. Nem kéregetett, csak ült és kisrádióján hallgatta a világ híreit, hogy ne maradjon le semmiről.” – olvasható az Ittlakunk.hu-n.

Miután összeismerkedtek kiderült, hogy nem szokott kéregetni, csak élelmiszert fogadott el. Ezután, mint Amon Henrietta írja összefogtak páran, és beprotezsálták annak a háznak a lakóközösségénél, akinek a kapujában üldögél. „Több lakógyűlés eredményeként 10 napja megengedték, hogy a pince egy részében, ahol van mosdási lehetősége és van egy vécé is, este 7 és reggel 7 között ellegyen. Van ágya, de még sok minden jól jönne.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik