Belföld

Pofozkodó rendőröket ítéltek el

Szegedi Ítélőtábla (Szegedi Ítélőtábla)
Szegedi Ítélőtábla (Szegedi Ítélőtábla)

Egy ittas férfi megverése miatt kapott felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést egy tiszakécskei körzeti megbízott. Társának is fizetnie kell, mert nem lépett közbe.

Kapcsolódó cikkek

Az eset még 2011 nyarán történt. A tiszakécskei rendőrséget hívta telefonon valaki, mert a nála – szállásért, étkezésért – dolgozó férfi részegen kiabált, fenyegetőzött – és a várirat szerint – vödröket rugdosott.

Két rendőr ment ki a házhoz. Ott a korábban őrjöngő, ám ekkor már a lakrészébe visszatért  férfitől kérdezték, van-e fegyvere. Ő elővette a zoknijában tartott, evéshez használt alumínium kését és az asztalra tette, az egyik rendőr ekkor pofon vágta kétszer. A második ütéstől az ittas férfi elveszítette az egyensúlyát, és nekiesett a vaságynak. később kiderült, hogy eltört a karja és beszakadt a dobhártyája. Gyógyulása négy-öt hétig tartott.

A Szegedi Ítélőtábla most született jogerős ítélete szerint a pofozkodó rendőr  büntetése: másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztés és félmillió forintos pénzbírság.

Társa nem bántotta az ittas férfit, de „passzív magatartásával szándékában erősítette, ezért őt bűnsegédként marasztalta el a bíróság”. Őt 200 ezer forintra büntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik