Belföld

Közmunka és telefonelkobzás hamis riasztás miatt

Tűzoltó autó (tűzoltó autó, )
Tűzoltó autó (tűzoltó autó, )

Százhúsz óra közmunkára, ezenfelül a szabálysértési költség megfizetésére, valamint telefonjának és SIM-kártyájának elkobzására ítéltek egy férfit Szolnokon.

A szolnoki fiatalember azzal a hamis riasztással hívta fel a tűzoltóságot, hogy a lakóházuknak lángol az alsó épülete, és az egész család életveszélyben van. Az ügyben tanúként hallgatták ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik munkatársát is, aki elmondta: a tárgyaláson a vádlott többször is elnézést kért, amiért szórakozásból félrevezette a segélyhívást fogadó kollégájukat.

A bíróság az eljárás során azt is figyelembe vette, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló esetek, ezt súlyosbító körülményként értékelte.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legutóbb idén februárjában büntettek 30 óra közmunkára és 20 ezer forintos pénzbírságra egy szabálysértőt, aki szintén azzal szórakozott, hogy szándékosan megtévesztette a műveletirányítókat: azt állította, hogy lángol egy villanyóraszekrény. Tavaly a jászberényi bíróságon 70 ezer forintos büntetést szabtak ki egy férfira, aki – ugyancsak pusztán szórakozásból – többször is riasztotta a tűzoltókat – közölte a szolnoki katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik