Belföld

Durva bírságokkal alázzák a Magyarországra menekülőket

Egy palesztin és egy szír menekült szemetelt. Keményen megbüntették őket.

A Helsinki Bizottság tájékoztatása szerint 45 ezer forintra büntettek Debrecenben egy palesztin menekültet, amiért eldobott egy csikket a menekülttábor környékén.

“A polgárbarát rendőrség ébersége nem lankad, ha úgy adódik, éjjel is kész lecsapni az ádáz szemetelőkre (…) A szabálysértő egy palesztin menedékkérő, akinek ilyen módon volt szerencséje szembesülni a szigorú, de igazságos magyar köztisztasági gyakorlattal. Az alföldi magyar utcák közismert patikatisztasága eddig ugyan nem orientálta kellőképpen, ám a rendőrség arányos és humánus fellépése nyomán végre megtanulhatja, milyen is nálunk a rend.” – kommentálták a Facebookon az esetet.

A Helsinki Bizottság nem sokkal később egy újabb dokumentumot osztott meg, immáron egy szír menekült büntetését. Őt két perccel a palesztin menekült után bírságolták meg, ugyanennyi pénzre, amiért nem a zebrát használta.

“Minderre 21 óra 55 perckor került sor. Debrecenben, Magyarországon, Európában. 2013-ban” – írta ez alá a kép alá a szervezet.

A tavalyi összesen 2157 tavalyi menedékkérelemhez képest idén szeptember végéig a tizenhatezret is elérte a magyarországi menedékkérelmek száma. Ez a robbanás káoszt okozott az intézményrendszerben, és gyűlölet-kampányok célpontjaivá tette a menekülteket.

A menekültek helyzete hazánkban elszomorító, erről az atlatszo.hu készített tanulságos kisfilmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik