Belföld

Nem ízlettek a kritikusoknak a szegedi halászlék

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 11. 27. 11:59

Túl sós és vegetás, a halíz pedig hiányzik a Gault&Millau étterem kritikusai szerint.

A szegedi legismertebb halászcsárdákat ették végig a Gault&Millau étterem kritikusai. A kötelező halászlé mellé mást is rendeltek, jót alig írtak.

A Kiskőrössy Halászcsárdában Vegeta ízűnek, Jobb Mint Otthonban pörköltszagúnak, az Algyői halászcsárdában olajosnak, Fehértói Halászcsárdában pedig túl sósnak találták a szegedi specialitást, a halízt pedig mindenhol hiányolták a léből.

– Ha a kritikusok szája íze szerint készítenék a szegedi halászcsárdák a halászlét, lehet, hogy már mind tönkrement volna. A minősítést bízzuk a vendégekre – mondta a Délmagyar kérdésére Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa.

A közelmúltban a Gault&Millau étterem kritikusai a régió legjobb éttermének a Tiszavirág Bistrot választoták a pontszámok alapján: 12 pontot kapott a maximális 20-ból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.