Belföld

Lehetett volna a Dóm téren is karácsonyi vásár

Három méter törött esővízlevezetőn múlt a Szeged megszokott adventje?

Az idén a Dóm és az előtte lévő tér felújítása miatt nem tartják itt meg a hagyományos karácsonyi vásárt . Nem lesz a szokott helyén a gyerekek megunhatatlan kedvence, a szalmalabirintus és nem lesz bálaszínház sem. A kézműves vásár átköltözik az Örödigszekér szervezésében a Dugonics térre. Itt állítják fel a szökőkút előtt az adventi koszorút is.

Dóm tér élőben – a PontMost.hu webkamerája

A Szeged24 információi szerint azonban kár volt “megölni” a Dóm téri vásárt, ugyanis jelenleg semmi sem akadályozná a megtartását. A felújítás kivitelezési munkái a megelőző folyamatok késése miatt még nem kezdődtek el, műszaki szempontból mindössze mintegy 3 méter, az egyik korább rendezvény munkagépai által összetört összefolyó okozhat problémát, ami nyilván nem nyomós ok.

A Dóm téri rendezvényt, mely egyik turista csalogató látványossága volt Szegednek, nem helyettesíti sem a Dugonics téri, sem a Széchenyi téri társa. A következő évben szinte biztos, hogy valóban dolgozni fognak a Dóm téren így két karácsonykor is megszakad a több, mint 10 éves hagyomány, és csak reménykedni tudunk benne, hogy 2015-ben a megszokott árusok és a megszokott attrakciók várják majd az adventelőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik