Belföld

Közös frakciót alakít az Együtt-PM és az MSZP

kézfogás (kézfogás, )
kézfogás (kézfogás, )

A képviselőcsoport Budapest II. kerületében jöhet létre.

Az országban elsőként közös önkormányzati frakció létrehozását jelenti be csütörtökön az Együtt-PM és az MSZP Budapest II. kerületében – értesült a Népszava.

Szorosabbra fűzzük az eddig már több témában megvalósult szakmai együttműködést – mondta a lapnak a szocialisták helyi frakcióvezetője. Őrsi Gergely hozzátette, ezzel az eddig három tagú helyi MSZP-frakció kiegészül két, a testületben eddig függetlenként politizáló képviselővel.

Az összefogás rövid távú célja a szakmai és a politikai együttműködés erősítése, hosszú távon pedig alkalmas arra, hogy egységes ellenzéki tömb induljon a jövő októberi önkormányzati választáson a II. kerületben Láng Zsolt fideszes polgármesterrel szemben – olvasható a napilap internetes oldalán.

Az új, közös frakció tagja a szocialista Molnár Zsolt, Őrsi Gergely és Varga Előd mellett Kovács Márton és Perjés Gábor lesz. A szocialista és az egykori LMP-s, majd független képviselők korábban együttműködtek olyan témákban, mint például a Frankel Leó út átnevezésének megakadályozása, gazdasági-költségvetési kérdések, illetve a dohányboltoknak az oktatási intézmények környékéről való kitiltása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik