Belföld
kontaktpont (kontaktpont)

Ifjúságsegítő Kontaktpont nyílt Székesfehérváron

Az irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információszolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak.

Történelmi környezetben, Székesfehérvár egyik legforgalmasabb pontján, a Varkocs szobor mögötti műemlék jellegű épületben nyitotta meg kapuit az ifjúsági és civil kezdeményezések gyűjtőpontjaként is funkcionáló Kontaktpont Iroda. A 18 megyei és a két fővárosi irodából létrejövő hálózat célja, hogy segítse a fiatalok eligazodását oktatási, életvezetési és pályaválasztási kérdésekben.

Összekötő pont

A mintegy 60 felkészült ifjúságsegítő szakembert foglalkoztató hálózat hiteles információkkal, személyes és professzionális tanácsadással segíti a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresését, valamint ösztönzi az ifjúsági közösségek létrejöttét.

A minden megyeszékhelyen felálló irodák a munkatársak felkereső munkájára alapozva, az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben és a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva sajátos összekötő ponttá, befogadó kreatív térré alakulnak a fiatalok hétköznapjaiban.

Fotó: ÖKK

„A Kontaktpontok munkatársai felkereső ifjúságsegítő munka révén a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogatnak. Iskolákban, fesztiválokon, fórumokon, rendezvényeken keresik meg a fiatalokat, akik saját környezetükben a legkényelmesebb módon kaphatnak életviteli kérdésekben válaszokat, tanácsokat” – emelte ki Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.

Vargha Tamás államtitkár köszöntőjében megemlékezett a hős várvédőről, Varkocs Györgyről és maroknyi csapatáról, akik fiatalemberként tenni akartak szeretett városukért, Székesfehérvárért. Akkor, 1543-ban, nekik az önfeláldozás dicsősége adatott meg. „Ma itt egy új iroda nyílik, és Székesfehérvár új nemzedéke birtokba veszi ezt a belülről szépen felújított helyiséget. Azt kívánom, hogy a fiatalokban legyen életerő és életöröm. Legyenek bátrak és merészek, tekintsenek ki az ablakon és merítsenek erőt Varkocs György és csapata példájából” – ezekkel a gondolatokkal kívánt sikeres munkát Vargha Tamás.

“Ez méltó a városhoz, a város fiataljaihoz.”

„Székesfehérváron a fiatalok érdeklődőek, fontosnak érzik, hogy részt vegyenek a város életében, és javaslataikkal hozzájáruljanaka fejlődéshez. Fontos, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, megadjuk azokat a lehetőségeket és eszközöket, amikkel a fiatalok információhoz juthatnak. Ezeken keresztül döntéseiket meg tudják hozni. Ez az iroda, ahol kortársak várják az ifjúságot, ezt a célt szolgálja” – mondta Cser-Palkovics András.

Hozzátette: „A Kontaktpont egy műemlék jellegű házban működhet a Belváros szívében. A fiatalok példát mutatnak azzal, hogy nemcsak belakják ezt a helyet, hanem belülről már megújították, és a terveik között szerepel az épület külső felújítása is.”

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.