Belföld

Jól járhatóak az autópályák

havazás (havazás, )
havazás (havazás, )

A Mecsekben esett a legtöbb hó, a magasabb helyeken a hó vastagsága ott eléri a 7-8 centimétert, míg a Bakonyban 2 centiméternyi hullott, de hajnalra szinte teljesen megszűnt a havazás.

Az ország nagy részén fagypont körüli a hőmérséklet. A magasabban fekvő területeken előfordulhatnak síkosabb útszakaszok, ezeken az üzemmérnökségek megkezdték a szórást, kora reggel több mint 50 munkagép dolgozott az utakon.

A fő- és az alsóbbrendű utak burkolata a Dunántúl és az Alföld déli megyéiben, a Bakonyban és Sárvár környékén, valamint Pest megyében, a Pilis térségében még sokfelé vizes vagy nedves, máshol már felszáradóban van vagy száraz. Az autópályák mindenütt jól járhatók, az M6-os és az M60-as autópályák Tolna és Baranya megyei szakaszai sónedvesek.

A látási viszonyok általában jók, sűrűbb ködöt csak Szolnok környékéről jeleztek, a látótávolság 200-300 méter közé csökkent, Kápolnásnyék és Salgótarján térségében erősen párás a levegő. A Dunántúlon sokfelé erős széllökések lassítják a haladást. Szombathely, Nagyatád térségében viharos erejű a szél.

Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt lezárt útszakaszok száma is csökkent, már csak Bük és Acsád, valamint Molnaszecsőd és Döröske között van érvényben teljes útzár, Pinkamindszent és az országhatár, Vasszentmihály és Csörötnek, továbbá Gór és Bő között pedig félpályás korlátozás van érvényben.

A következő napokban is reggelente fagypont körüli hőmérséklet várható, ezért a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik