Belföld

Gyere csak, hó, Vásárhely már vár

A város felkészülten várja a havazást, a belváros pedig lassan karácsonyi díszbe öltözik.

Hódmezővásárhely felkészült a télre- mondta el kérdésünk Göbl Vilmos sajtóreferens. Az utak és kerékpárutak hómentesítéséről az A.S.A. Köztisztasági Kft. 3  gépjárművel – 2 közúti-, és 1 a kerékpárutak tisztítására használható gép segítségével – gondoskodik.

A Városellátó 5, tolólappal is felszerelhető kommunális kisgéppel a járdák, terek hómentesítésében, valamint 3  kommunális nagygéppel a síkosságmentesítő anyagok szállításában vesz részt és segíti a gépjárművek, a kerékpárosok és a gyalogosok akadálymentes és biztonságos közlekedését.

A csúszásveszély ellen majd homokot és kálcium-kloridot használnak, amelyekkel elsősorban a forgalmas közterek, közintézmények, buszmegállók síkosságmentesítését végzik. A közterek hó-, és jégmentesítésében 100 közmunkás fog dolgozni.

A közutak, közterületek hó és jégmentesítése során elsőbbséget élveznek a fő- és gyűjtőutak, a kórház és a közintézmények (iskolák, óvodák, hivatalok) területe és környezete, valamint a tömegközlekedési útvonalak.

Közben csinosítják a belvárost is. Kedden már elkezdték letelepíteni a karácsonyi vásár árusító bódéjait, szerelték a karácsonyi fényeket.

Idei havat még mutatni nem tudunk, de a Hódmezővásárhely Blogon találtunk egy remek videó, mely majdnem pontosan egy éve készült. Hangolódjunk ezzel a havazásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik