Belföld

Szeged nem hozott díjat a villamosvezető-EB-ről

A franciák nyerték a második Európa-bajnokságot.

A BKV tájékoztatása szerint Szeged, Debrecen, Berlin, Drezda, Rotterdam, Bécs, Barcelona, Nagyvárad, Firenze, Stuttgart, Lipcse, Manchester és Párizs villamosvezetői mérték össze tudásukat a vasárnapi versenyen, ahol a járművezetők sebességérzékelését, térlátását és problémamegoldó képességét tették leginkább próbára többféle feladattal.


llusztráció  fotó: Iványi Aurél

Az eredményhirdetés előtt Lőrincz Antal, a BKV csapatának tagja elmondta: az eső megnehezítette a feladatok elvégzését, amelyek színvonala hasonló volt, mint a tavalyi, drezdai versenyen, ahol magyar győzelem született. Az ügyességet, jártasságot követelő feladatokat a járművezető szerint tíz év tapasztalattal lehet megfelelő színvonalon elvégezni. A budapesti helyszín számára semmilyen előnyt nem jelentett, mert a versenyre kijelölt Tatra villamost nem vezette még – fűzte hozzá.

Palóczi Julianna, a csapat másik tagja arról beszélt, hogy szerinte a szakmai elhivatottság, a kihívások keresése, a megmérettetés igénye tehet nyertessé egy csapatot.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az MTI-nek úgy nyilatkozott: nagy szakmai elismerés a BKV-nak, hogy megrendezhette az Eb-t, és a versenyzők elégedettek voltak a versenyszámokkal. A pontszámok összesítése után Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és Bolla Tibor adta át az első helyért járó serleget a győztes párizsi csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik