Belföld

Petykó újra felajánlotta Szegednek a Vigadót

petykó zoltán (petykó zoltán, )
petykó zoltán (petykó zoltán, )

Az eredeti összegért, azaz 35 millió forintért veheti meg a város az ingatlant. A közgyűlés decemberben dönt.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a nyáron gazdát cserélt az újszegedi Vigadó. Az ingatlanra az önkormányzatnak elővásárlási joga volt, a város pénzügy bizottsága azonban nem támogatta a terület megvételét, így azt végül Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) volt elnökének cége, a budapesti Profit-Optima Kft. vásárolta meg. Petykó a korábbi ár töredékéért, 35 millió forintért jutott hozzá a telekhez.

Lassan húsz éve pusztul az újszegedi Vigadó (Fotó: Iványi Aurél)

Néhány hónappal az adás-vétel után az új tulajdonos is felajánlotta a Vigadót az önkormányzatnak, Petykó azonban pénz helyett belvárosi ingatlant szeretett volna kapni a területért.

A Polgármesteri Kabinet telekspekulációnak minősítette a felajánlásban foglaltakat, így azt visszautasította. Botka László polgármester akkor a Délmagyarországnak azt nyilatkozta, a város nem hajlandó többet fizetni az eredetei árnál.

A lap most arról számolt be, az NFÜ volt vezetője pénteken, hivatalos levélben megvételre ajánlotta a Vigadót a városnak, 35 millió forintért, tehát annyiért, amennyiért négy hónappal ezelőtt hozzájutott. Botka a Délmagyarországnak, elmondta, a decemberi közgyűlésre előterjesztést készít az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik