Belföld
Lazar-Janos(960x640)(2).jpg (lázár jános, borostás lázár jános)

Lázár: ennyi pénzt többet nem kapunk

Frankó Máté
Frankó Máté

2013. 11. 23. 08:49

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget vezető kormánybiztos számításai szerint rekordnagyságú, közel 1500 milliárd forintnyi uniós forrás kifizetése várható idén. A következő ciklusra évi 1000 milliárdot prognosztizál.

Korábban a témában:

Erről a Csongrád megyei Nagyéren tartott lakossági fórumán beszélt a politikus. Elmondta,augusztus óta 3 milliárd euró, azaz csaknem 900 milliárd forint forrás érkezett az országba Brüsszelből, ugyanakkor még jobban fel kell gyorsítani a pályázati ügyintézést, valamint a kifizetéseket.

A jövőben sokkal egyszerűbbnek kell lennie a pályázati eljárásnak, mivel a bürokrácia visszaélésekre, korrupcióra ad lehetőséget. Tarthatatlan az a helyzet, hogy az uniós forrásokkal nem a pályázók, hanem a pályázatírók járnak jól – idézte fel Lázár János szavait, a fórumról készült tudósításában az MTI.

Lázár a következő hét év számairól is beszélt a nagyérieknek.

Magyarországnak 7500 milliárd forintnak megfelelő fejlesztési forrást jut a következő uniós ciklusban, ennek 60 százaléka a gazdaságfejlesztést szolgálja majd – mondta az államtitkár, hozzátéve most kell megragadni a lehetőséget, ennyi pénzt ugyanis többet nem kapunk.

Lázár a helyieket leginkább érintő, a falvaknak, kistelepüléseknek kiírt pályázatokról is szót ejtett.

Ahhoz, hogy a falvak ne néptelenedjenek el, elengedhetetlenül fontos, hogy a fiatal házaspárok helyben egzisztenciát tudjanak teremteni, gyermeket tudjanak vállalni. A foglalkoztatási helyzet javításában – különösen a kistelepüléseken – fontos szerep jut majd a mezőgazdaságnak, azon belül is a növénytermesztés munkaerő-igényes ágazatainak és az állattenyésztésnek – hangzott el a fórumon.

A kisközségeknek, kisebb lélekszámú településeknek, illetve az ott élőknek 2014-től írnak ki pályázatokat. A tervek szerint jut majd forrás az oktatás, az egészségügyi és a szociális ellátás színvonalának javítására is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.