Belföld

Miniszteri kitüntetés a ferences igazgatónak

szerzetes (szerzetes)
szerzetes (szerzetes)

A gyermeki jogok világnapján Tokár Jánosnak, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatójának átadták a Szent Kristóf-díjat.

Ez az ifjúsági szakma legrangosabb kitüntetése, melyet ifjúsági szervezetek és fiatalokkal foglalkozó szakemberek nyerhetnek el – írja Magyar Kurír katolikus hírportál. Az indoklás szerint a díjjal ismerte el Balog Zoltán miniszter Tokár Jánosnak, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatójának a gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok érdekében végzett tevékenységét.

Az elismeréseket Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár, Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Téglásy Kristóf ifjúságügyi főosztályvezető adták át.

„Akik kitüntetésben részesültek, mindannyian nagyon magas fokon művelték a nevelőmunkát, felkeresték a vidéki gazdákat, az iskolában tanuló diákokat, vagy éppen határainkon túl a magyar nyelvet és kultúrát ápolni szándékozó fiatalokat” – fogalmazott köszöntőjében a díjazottak munkásságáról Téglásy Kristóf.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik