Belföld

Mesterházy: utópia a teljes ellenzéki összefogás

mesterházy (mesterházy)
mesterházy (mesterházy)

Az MSZP elnöke szerint a választási törvényben az az egyik legnagyobb fideszes csel, hogy ötszáz aláírás begyűjtésével bárki elindulhat a választásokon, így sok párt lesz a szavazócédulán.

Mesterházy Attila a Népszabadságnak adott interjújában azt is közölte: számára zsákutca minden olyan stratégia, amely csak az ellenzéki torta újraszeleteléséről szól.

Sok kis párt lesz

Mesterházy hangsúlyozta: itt az ideje felismerni, hogy az ellenzéki összefogással kapcsolatban több téves várakozás van. Tévedés, hogy pusztán az összefogás automatikusan győzelmet hoz. Illúzió, hogy a választáson összesen három jelölt fog indulni. Nem csak a Fidesz, a Jobbik és egy bármilyen demokratikus összefogás lesz a szavazólapon – sorolta.

Szerinte bőven lesznek olyanok, akik ötszáz aláírás begyűjtésével elindulnak a választáson. Nem is beszélve arról, hogy az LMP, a 4K!, Szili Katalinék vagy akár a most megalakult Ángyán-féle szerveződés is indítani fog jelölteket.

“Nem kell rángatni a kormányt”

A Demokratikus Koalícióval kapcsolatban azt mondta, nem látnak olyan földindulásszerű változást, amely azt bizonyítaná, hogy az Együtt-PM-mel kötött szövetség ne lenne kellően erős a kormányváltáshoz. Ha nincsenek éles kanyarok, a sofőrnek sem kell állandóan rángatni a kormányt – fogalmazott Mesterházy Attila.

Azzal kapcsolatban, hogy Lendvai Ildikó arról beszél, a DK-val kell bővíteni a szövetségesi kört, azt mondta: az mindig is az MSZP egyik nagy értéke volt, hogy demokratikus módon, sokféle vélemény vitatkozott egymással házon belül. A másik nagy érték az, hogy a stratégiai kérdésekben megfogalmazott különvéleményeket nem a nyilvánossággal osztottuk meg – mondta.

Elvitték a balhét

Mesterházy Attila közölte, a választás Magyarország és a magyar emberek sorsáról szól, és ha a Fidesznek további négy éve lenne kormányon, az már visszafordíthatatlan károkat okozna.

A bajai videofelvétel ügye kapcsán azt mondta, azt személy szerint azért élte meg rosszul, mert az MSZP napokon át olyanért vitte el a balhét, amiben tökéletesen és teljesen ártatlan. “Meggyőződésem, hogy ez egy előre megtervezett provokáció volt ellenünk” – közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik