Belföld

Diákzsarukat oktatnak Vásárhelyen

A fiatalságot leginkább érintő bűnügyi kérdések interaktív ismertetésével rendőrök oktattak diákokat Vásárhelyen, hogy aztán ők, társaiknak adják tovább tapasztalataikat.

A Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a közös Szent István Város-Rehabilitáció című projekt keretében A helyes úton – A Szabadság téri oktatási intézmények tanulóinak áldozattá és bűnelkövetővé válást csökkentő prevenciós programjában diákzsarukat képeznek a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola felső tagozatos diákjaiból. A program az országban egyedülálló.

A diákzsaru képzésben az iskola 6-8 osztályos diákjai közül az önként jelentkező, pszichológiailag alkalmas diákok elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek, melynek célja, hogy iskolájukban, baráti körükben kortárs segítőként támogassák a rendőrség bűnmegelőzési munkáját. Megtanulják, hogy mi a különbség a diákcsíny és a bűncselekmény között, hogy hogyan kerüljék el az áldozattá válást és hogyan tanítsák erre meg kortársaikat is.

A pénteki képzésen a vagyon elleni bűncselekményekhez kapcsolódó kisfilmek kerültek bemutatásra, majd a Rendőrkapitányság szakemberei beszélgettek a gyerekekkel a besurranásról, a rablás témaköreiről, valamint a veszélyhelyzetekről és az ott alkalmazható kommunikációról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik