Belföld

Diákzsarukat oktatnak Vásárhelyen

24.hu
24.hu

2013. 11. 22. 11:14

A fiatalságot leginkább érintő bűnügyi kérdések interaktív ismertetésével rendőrök oktattak diákokat Vásárhelyen, hogy aztán ők, társaiknak adják tovább tapasztalataikat.

A Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a közös Szent István Város-Rehabilitáció című projekt keretében A helyes úton – A Szabadság téri oktatási intézmények tanulóinak áldozattá és bűnelkövetővé válást csökkentő prevenciós programjában diákzsarukat képeznek a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola felső tagozatos diákjaiból. A program az országban egyedülálló.

A diákzsaru képzésben az iskola 6-8 osztályos diákjai közül az önként jelentkező, pszichológiailag alkalmas diákok elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek, melynek célja, hogy iskolájukban, baráti körükben kortárs segítőként támogassák a rendőrség bűnmegelőzési munkáját. Megtanulják, hogy mi a különbség a diákcsíny és a bűncselekmény között, hogy hogyan kerüljék el az áldozattá válást és hogyan tanítsák erre meg kortársaikat is.

A pénteki képzésen a vagyon elleni bűncselekményekhez kapcsolódó kisfilmek kerültek bemutatásra, majd a Rendőrkapitányság szakemberei beszélgettek a gyerekekkel a besurranásról, a rablás témaköreiről, valamint a veszélyhelyzetekről és az ott alkalmazható kommunikációról.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.