Belföld

A főváros után Szegeden tiltakoztak legtöbben a “póráz törvény” ellen

Több mint 3 ezren írták már alá azt a petíciót, mellyel a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen tiltakoznak az ebtartók.

A petíciót megfogalmazók szerint a sokadik olyan törvény készül, ahol közel kétmillió állampolgárt lehetetlenítenek el, büntetnek azért, mert kutyát tart. Gyakorlatilag épp csak azt nem mondják ki, hogy sehol nem lehet elengedni a kutyát. A beígért kutyafuttatók pedig sehol sincsenek.

Lehet látszatmegoldásokat felmutatni, lehet a kutyafuttatóra mutogatni, de egy szerényebb lehetőségekkel bíró vidéki ember környezetében nincs kutyafuttató, de vizsgázni sem lesz pénze és lehetősége sem. Mert a benyújtott javaslat szerint a vizsgázott kutyák elengedhetőek lennének. De ki vizsgáztat? Mennyiért? Ki készíti fel a kutyát? Es mennyiért? És mire fordítják a befolyt összeget?” – írják többek között a petíció szerzői.

A dokumentumban arra kérik a velük szimpatizálókat, hogy aláírásukkal tiltakozzanak az úgynevezett “póráz törvény” ellen. Ha részletesen megvizsgáljuk, mely települések kutyabarátai írták alá leginkább a petíciót, azt látjuk, hogy Szeged Budapest mögött a második helyen áll. Utánuk következik Miskolc, Pécs és Győr.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik