Belföld
utepites-Gyor(960x640)(1).jpg (útépítés Győr)

85 millióból újult meg egy 1 kilométeres bekötőút Domaszéknél

24.hu
24.hu

2013. 11. 22. 13:15

A domaszéki bekötőút 969 méteres szakasza vált európai színvonalúvá. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium gondoskodott a szükséges helyeken pályaszerkezet cseréről, megerősítette a burkolatot minimum 4 centiméter vastag aszfaltréteg megépítésével, stabilizálta a padkát, elvégezte az útpálya víztelenítését és az árkok, átereszek tisztítását is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a Csongrád megyei domaszéki bekötőút csaknem 1 kilométeres szakaszának rekonstrukciója. A felújítás európai uniós forrásból, az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően valósulhatott meg. A projekt építési és előkészítési költsége csaknem 85 millió forint volt.

A mellékútfelújítási projekt Domaszék közel 5000 fős lakosságának életében hoz érzékelhető változást, akik a mindennapi munkába és iskolába járáshoz, illetve az ügyintézéseik során használják ezt az országos közutat. A jobb megközelíthetőség miatt vonzóbbá válik a település az ott lakók és a vállalkozások számára, ezáltal csökkenhet az elvándorlás és a munkanélküliség, stabilizálódhat a lakosság száma.

A beruházással jelentősen nőtt az útszakasz forgalombiztonsága, javult a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az európai uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Hosszú Katinka megvédte az Eb-címét

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.