Belföld

Többtucatnyi rendőr a józsefvárosi piacnál

jozsefvarosi-piac(960x640)(1).jpg (józsefvárosi piac, )
jozsefvarosi-piac(960x640)(1).jpg (józsefvárosi piac, )

A MÁV kérné, a Komondor Kft. azonban nem adja a helyet. Az árusítás ugyanúgy folyik, mint eddig.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy minden jel szerint balhé várható ma, amikor be akarják majd zárni a 20 éve működő józsefvárosi piacot, vagy ahogy egyesek nevezik, a Négy Tigrist.

Igazunk lett.

Csütörtök reggel készenléti rendőrök vonultak a piachoz, a Hír24 tudósítója azt mondta, a MÁV emberei – akik a terület tulajdonosai – több tucat egyenruhással jelentek meg a bazárnál, az árusok és a piacot bérlő Komondor Kft. azonban megakadályozta, hogy bemenjenek. Tudósítónk szerint némi hangoskodás ugyan volt, de tettlegességig nem fajult a vita. A piaci árusok és a MÁV-osok egy ideig farkasszemet néztek egymással, de az alapvetően polgári peres jogvitát most már egy irodaházban folytatják. Később tájékoztatják a sajtót a részletekről.

Mint megtudtuk, a hírhedt Négy Tigrisből már sok árus átköltözött az utca túloldalára, hisz ott sokkal ellenőrizetlenebb módon folyhat az bizniszelés, mint az eredeti piacon.

Szerdán rejtett kamerával térképeztük fel a józsefvárosi piacot. Az is kiderül, milyen gyorsan tud megváltozni egy cipő márkajelzése, ha arra van igény:

Olvasói sztorik