Belföld

Tiltakozó gyűlés Polgárdiban

cba(960x640)(1).jpg (cba, bolt, )
cba(960x640)(1).jpg (cba, bolt, )

Állásukat féltő CBA-dolgozók a békemenet után tiltakozó gyűlésen vettek részt Polgárdiban szerda délelőtt

November 20-án délelőttre a polgárdi CBA üzlet elé tiltakozó gyűlést szervezett a Demokratikus Koalíció Fejér megyei 2. számú választókerülete, mert október 23-án feltételezéseik szerint az üzlet dolgozóit a budapesti Orbán Viktorhoz köthető rendezvényre kívánták eljuttatni.

Strasszer József, a DK képviselője így fogalmazott: „Hol szerepel a munkaköri leírásban, hogy a munkáltató (CBA) körlevélben utasíthatja alkalmazottait, hogy részt vegyenek egy békemeneten a Fidesz rendezvényén? Ezért szerveztünk tiltakozó megmozdulást Polgárdiban.”

Elmondása szerint a gyűlésen elsősorban a CBA dolgozói vettek részt, de sok érdeklődő hallgatta beszédüket a járókelők közül is. A DK-t tizenkét fő képviselte.

Az ország 106 pontján szerveztek hasonló megmozdulást ugyanebben az időben – tette hozzá Strasszer József. A DK véleménye szerint az akció eredményes volt, ami a demokrácia védelmében született – emelte ki a képviselőjelölt.

Pahola Géza, a CBA polgárdi tulajdonosa az FMH-nak elmondta, hogy számukra nem derült ki, miért a demonstráció, hiszen az üzletben semmilyen presszióról nem volt szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik