Belföld

Sűrű köd ereszkedik Fejér megyére is

kod-osz(5)(960x640)(1).jpg (köd, )
kod-osz(5)(960x640)(1).jpg (köd, )

Az ország tizenhat megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható tartós, sűrű köd miatt.

A szolgálat veszélyjelzése szerint a látástávolság csak pár száz méter körül várható, és csak lassan oszlik majd fel a köd, ezért figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye, valamint a főváros területére.

Mint írták, kiemelten a Dunántúlon, illetve a középső országrész és az Északi-középhegység egyes részein nagyobb területen várható sűrű köd, amely pénteken napközben csak lassan oszlik fel. Az előrejelzés szerint pénteken délelőtt mindenütt megszűnik a csapadék. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős lesz az ég. Délutántól nyugaton, délnyugaton újra egyre több helyen várható eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Hétvégén is borús, esős idő lesz

Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt még csak nyugaton, délutántól keleten is egyre többfelé várható eső, zápor. A keleti, északkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap is erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső. Az északkeleti szél északira, északnyugatira fordul, megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Hózáporok is lehetnek

Hétfőn északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek. Eleinte főként keleten eső, havas eső, havazás várható, majd szórványosan alakul ki hózápor. Az északi, északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik