Belföld

Részeg fegyverneppert fogtak el a rendőrök

A férfi ittasan jogsi nélkül vezetett, a kocsijából pedig puskák, pisztolyok kerültek elő.

A rendőrök Töltéstava belterületén ellenőriztek egy Mercedes személygépkocsit és vezetőjét még május 8-án késő este. Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy a férfi vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt vezette a járművet. Az alkoholszondás ellenőrzéskor a készülék pozitív értéket mutatott.

A jármű átvizsgálásakor a hátsó ülésről egy 22-es kaliberű kispuska, a 36 éves férfi ruházatából harminc darab kispuskalőszer került elő. A férfinak nem volt érvényes fegyvertartási engedélye, mert korábban bevonták. A rendőrség a fegyvert és a lőszert lefoglalta.

A férfi kihallgatása során elmondta, hogy a puskát és a lőszereket alkalmi ismerősétől aznap vásárolta, és beismerte, hogy az adásvétel előtt és után is fogyasztott alkoholt. A fegyverszakértői vizsgálat megállapította, hogy az autóban talált kispuska lőfegyvernek minősül, megszerzése és tartása engedélyhez kötött. A véralkohol-vizsgálat igazolta, hogy szervezetében alkohol volt.

A Győri Rendőrkapitányság T. Róbert ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást mostanra fejezte be, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Győri Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik