Belföld

Megnyitotta kapuit a Vízivárosi Közösségi Klub

nyugdíjas klub (nyugdíjas klub)
nyugdíjas klub (nyugdíjas klub)

A Szabadművelődés Háza tölti meg programokkal az új közösségi helyiséget.

Üresen állt az a Budai út 94. szám alatti földszinti helyiség, amelyet a felújítást követően mától Vízivárosi Közösségi Klubként használhatnak a városrész lakói.

Élet költözött a klubba

A közösségi teret Székesfehérvár polgármesterével együtt vehették birtokba ma délelőtt a környékbeliek. Cser-Palkovics András elmondta: látszik a gondos kezek munkája a helyiségeken és az is, hogy az élet már átadta ezt a közösségi helyet, azaz már használják az új klubot. A XXI. században különösen szükség van olyan helyekre, ahol az emberek összejöhetnek, beszélgethetnek, vagy bármilyen, őket érdeklő programokat szervezhetnek.

Talán szimbolikus is, hogy éppen a Szent István Emlékévben nyílik meg ez a Közösségi Klub. Mindannyian szeretjük ezt a várost, sokan sokat dolgoztak érte. Örülök, hogy ezért most a Vízivárosiaknak ezzel a szép közösségi térrel mondhatunk köszönetet. Kívánom, hogy minél több élmény kötődjön majd ehhez a helyhez, amelyet a résztvevők hazavisznek, elmesélnek másoknak, akik szintén eljönnek majd ide megtapasztalni a közösség erejét és szépségét – fogalmazott Cser-Palkovics András.

Filmklub is indul

A több helyiségből álló ingatlan alkalmas klubfoglalkozások, író-olvasó találkozók lebonyolítására, sőt egy filmklub indítása is szerepel Víziváros önkormányzati képviselőjének tervei között.

„Remélem, hogy akik ide látogatnak, azok annyi megértést, szeretetet és egymás felé fordulást tapasztalnak, azaz egy szóval annyi közösségi élményt élnek majd meg itt, hogy ez a kis helyiség mindenki előtt kitárul és Víziváros szíve lesz.” – mondta el Dr. Horváth Miklósné, aki kitért arra is, hogy december 2-ától képviselői fogadóóráját is a Budai út 94. szám alatti klubban tartja majd.

Adventi programok

„A közösségteremtés fontos lépéseként tavaly meghonosítottuk a városrészi adventi ünnepségeket. Idén is közösen készülünk majd a karácsonyra, minden szombaton a Vízivárosi Óvodában várunk mindenkit szeretettel. Első alkalommal, november 30-án 14 órakor kezdünk, akkor kis házigazdáink adnak műsort, következő vasárnap fél háromtól a Szabad Színház előadására kerül sor, majd 14-én 14 órától a Rákóczi úti Óvodások lépnek fel, végül december 21-én 14 órától pedig A Szabadművelődés Háza szervezésében zajlik majd az adventi ünnepség.”

A Budai út 94. szám alatti helyiségcsoport felújítására és berendezésére összesen közel 2,5 millió forintot biztosított Székesfehérvár Önkormányzata, a működtetést A Szabadművelődés Ház vállalta fel, az intézmény telephelyeként segítik a Vízivárosi Közösségi Klubot, a kulturális programok szervezését és a mindennapok feladatait is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik