Belföld

A szegedi jobbikos lemondott képviselői mandátumáról

Kereszturi-Farkas-Csaba-a-szegedi-kozgyulesen(210x140)(2).jpg (Keresztúri Farkas Csaba a szegedi közgyűlésen)
Kereszturi-Farkas-Csaba-a-szegedi-kozgyulesen(210x140)(2).jpg (Keresztúri Farkas Csaba a szegedi közgyűlésen)

Mint azt korábban a Szeged24 megírta, a bíróság társtettesként, folytatólagosan, nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek Kersztúri Farkas Csabát.

Jogerősen tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jobbikos tagját.

A vádirat szerint a képviselő tavaly novemberben inzultált egy fiatal hölgyet, a női mosdóba is bement utána, majd összeverekedett a lányt megvédeni próbáló rokonokkal. A dulakodásnak csak a biztonsági őrök tudtak véget vetni, akik egyikét a politikus megfenyegette, hogy képviselői hatalmánál fogva kirúgatja állásából.

A helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló törvény szerint megszűnik Farkas Csaba képviselői megbízatása, mivel a pártlistán a közgyűlésbe bekerült politikust szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

A képviselő az ítélet után közleményt adott ki, melyben a következőket írja:

“Figyelembe véve a bíróság mai döntését, lemondok az önkormányzati képviselői mandátumomról és a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöki pozíciójáról.

Sajnálom, ha a magánéleti botlásom, bármilyen formában negatív fényt vetett a Jobbikra.

Felülvizsgálattal fogok élni, mert a bírósági ítélettel nem értek egyet és erkölcsi szempontból sem tudom elfogadni. Kicsit úgy érzem, hogy az ítéleteim súlyosságát a politikai szerepem is befolyásolta.

Keresztúri Farkas Csaba egyébként nem jelent meg a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik