Belföld

Gyurcsány kiakadt a köztévés riporterre

A volt miniszterelnök unja, hogy a bajai videóról kérdezik.

Gyurcsány Ferenc országjáró körútjának Baranya megyei állomásán ellátogatott a teljes összeomlás széléről visszafordult Cserdibe is. A Demokratikus Koalíció vezetője a település roma származású polgármesterével is találkozott.

A Híradó riportere arról kérdezte a volt kormányfőt, fog-e beszélgetni  a városvezetővel a bajai videóról. Gyurcsánynak nem volt ínyére a kérdés, és ebből nem is csinált titkot: „Őszintén szólva unom, hogy a bajai videóról kérdez, és ha nem haragszik, nemtelennek is tartom” – mondta a politikus.

Majd belekezdett egy hosszabb kioktató monológba: „Cserdin önnek engem nem a bajai videóról kell kérdeznie. És azt tudom mondani, hogy nem értik önök, hogy mi a tisztesség. És szolgálhatják önök ezt az időnként nyomorult hatalmat, de maguk épp olyan nyomorulttá fognak válni. Inkább hallgassák meg ennek az embernek (Bogdán László polgármesterét) a tiszta szavait, és lássanak a szavai mögé. És ne bajai videózzanak, mert le fognak süllyedni arra a szintre, ahova Magyarország nem akar jutni, és szerintem maga sem szeretne jutni”.

Beszéde nem talált értő fülekre, legalábbis a vágatlanul közölt interjú folytatása is olyan, mintha nem egy nyelvet beszélne a kérdező a válaszadóval.

Gyöngyszemek a párbeszédből

Riporter: Bocsánatot kérni jött ide esetleg Cserdibe a cigányoktól a bajai videó után? Ezzel ön szerint kompenzálni lehet, ami ott történt?

Gyurcsány Ferenc: Még egyszer kérdezze meg tőlem, mit kérdezett?

R: Bocsánatot kérni jött-e ide?

Gy.F.: Én? Miért? Maga kér bocsánatot tőlük?

R: Én nem vagyok érintett a bajai videóban.

Gy.F.: Én sem.

R: Az MSZP-n belül viszont feszültségek vannak. Nem gondolja úgy, hogy ön a felelőse ennek?

Gy.F.: Hát nehéz lehet mostanában köztévé-riporternek lenni. Ez az ország jobban szeretne élni. Sokkal jobban. Ennek az országnak a mai demokratikus ellenzéke egy másik utat javasol. Valószínüleg nem könnyű utat.

A találatért köszönet a Mandinernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik