Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a szegedi közgyűlés jobbikos tagja

Kereszturi-Farkas-Csaba-a-szegedi-kozgyulesen(210x140)(2).jpg (Keresztúri Farkas Csaba a szegedi közgyűlésen)
Kereszturi-Farkas-Csaba-a-szegedi-kozgyulesen(210x140)(2).jpg (Keresztúri Farkas Csaba a szegedi közgyűlésen)

Kersztúri Farkas Csaba nem lehet képviselő a jövőben. A bíróság társtettesként, folytatólagosan, nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a politikust.

Jogerősen tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jobbikos tagját.

A vádirat szerint a képviselő tavaly novemberben inzultált egy fiatal hölgyet, a női mosdóba is bement utána, majd összeverekedett a lányt megvédeni próbáló rokonokkal. A dulakodásnak csak a biztonsági őrök tudtak véget vetni, akik egyikét a politikus megfenyegette, hogy képviselői hatalmánál fogva kirúgatja állásából.

A helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló törvény szerint megszűnik Farkas Csaba képviselői megbízatása, mivel a pártlistán a közgyűlésbe bekerült politikust szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Keresztúri Farkas Csaba kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, az elsőfokú eljárás során azonban már elismerte bűnösségét, azzal, hogy nem emlékszik a történtekre, de bocsánatot kért az érintettektől.

Az ügy másod- és harmadrendű vádlottját próbára bocsátotta az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság. Esetükben a döntés már akkor jogerőre emelkedett.

A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék az ügyészi fellebbezésnek helyt adva súlyosította a vádlottra első fokon kiszabott négy hónapos börtönbüntetést. Szabó András tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában kifejtette, egyebek mellett azért emelték meg hat hónappal a szabadságvesztés időtartamát, mert a vádlott erkölcsileg elítélendő okból követte el a bűncselekményt.

Ádám Sándor ügyvéd kérte, hogy védencét előzetesen mentesítsék a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól. A bíróság azonban nem találta erre érdemesnek a vádlottat, az indoklás szerint egyebek mellett azért, mert a cselekmény közben és utána “közmegbízatását is felhasználva igyekezett a hátrányos következményeket elhárítani”.
Keresztúri Farkas Csaba nem jelent meg a bíróságon.

Az ítélethirdetés után a szegedi MSZP-ÖSZE Frakció sajtóközleményt adott ki, melyben a következőket írják: “A bíróság mai, súlyosbító ítéletével véget ért Keresztúri Farkas Csaba politikai garázdálkodása.

Keresztúrival a  szegedi  Fidesz  elvesztette egyetlen  szövetségesét,  akinek tevékenységét  nagyban  elősegítette  azzal,  hogy  a  polgármester  által  2010-ben felkínált  lehetőséget  –  a  szegediek  érdekében  történő együttműködést  – visszautasította, és helyette a garázda jobbikos képviselővel fogott össze. Keresztúri Farkas Csaba egyetlen szavazatáért cserébe négy önkormányzati cég irányítását  kérte, hogy  azokat  saját  hűbérbirtokaként  kezelve  mérhetetlen károkat okozzon a városnak. Ez volt az igazi garázdaság.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik