Belföld

Új munkahelyeket teremt a Harman/Becker Kft.

munkahely (munkahely)
munkahely (munkahely)

Hárommilliárdos beruházás készült el, ami majd kétszáz munkahelyet teremt.

A Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. 1995 óta van jelen Székesfehérváron, és azóta folyamatosan bővíti magyarországi tevékenységét, gyártókapacitásait a Sóstói Ipari Parkban. Megalakítása óta elektroakusztikai komponensek, és késztermékek gyártásával foglalkozik. Akusztikai üzletágában az autóipar számára hangszórókat, hangszóró rendszereket és mikrofonokat gyárt.

A Harman Becker Kft. tevékenységi köre 2006. év végétől kibővült az elektronikai üzletággal. Az elektronikai gyártószegmens megalakulása óta töretlenül és dinamikusan fejlődik mind a mai napig. A Székesfehérváron gyártott elektronikai modulokat és késztermékeket a gépkocsik navigációs és infotainment rendszereibe építik be.

A magyarországi gyár 2009-ben a meglévő székesfehérvári telephelyén felépített és átadott egy közel 11 ezer négyzetméter alapterületű új elektronikai gyáregységet, amellyel akkoriban már megduplázta gyártóterületét.Azóta mind a termelés, mind a termékkör, mind a vevői kör folyamatosan bővül.

Új technológiák kerültek Magyarországra

A 2010-es pályázat nyomán bővülhetett a gyártókapacitás. A beruházás döntően a legmodernebb beültető gépek és azokat kiszolgáló rendszerek beszerzését jelentette, valamint további 180 fő alkalmazását tette lehetővé a székesfehérvári gyárban. A cég jelenlegi létszáma meghaladja az 1300 főt. A beruházás költsége meghaladta a 3 milliárd forintot.

A Harman Becker székesfehérvári gyára neves és jelentős vevői körrel rendelkezik, mint a BMW, Audi, Mercedes, Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Maserati és Ferrari.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik