Belföld

Menj tovább, hív az Apáczai!

A Nyugat-magyarországi Egyetem győri karán versenyképes szakok várják a továbbtanulni vágyókat.

Szerdán tartotta idei szemeszterének első nyílt napját az Apáczai Csere János Kar. Az érdeklődők a 2014-es általános felvételi eljárás aktuális információi mellett, tájékoztatást kaphattak a Győrben végezhető szakokról is. „Ilyenkor elsősorban a középiskolákban végzős tanulók kaphatnak felvilágosítást azzal kapcsolatban, hogy milyen pályán folytathatják tanulmányaikat, ha egyetemünket választják. A szakok mellett az intézményünkről, a hagyományainkról és az infrastruktúra által nyújtotta lehetőségekről is tájékoztatjuk látogatóinkat. Így a fiatalok eldönthetik, hogy akarják-e Győrt, illetve az Apáczait” – mondta a Győr24-nek dr. Soós Zsolt, oktatási dékánhelyettes.

Mint kiderült a karon az elmúlt években számos változás következett be. „Elsősorban a felsőoktatás irányításában, szabályozásában végbement átalakulások befolyásolták a szakok iránti érdeklődést. A gyógypedagógia-, a rekreáció- és a turizmus szakirány egyre népszerűbb, de a tanító és a szociálpedagógiai képzés sem elhanyagolható. Az andragógia most valamelyest visszaesett, de reméljük, hogy ez változni fog a közeljövőben” – tette hozzá dr. Soós Zsolt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kar további nyílt napokat szervez, így november 26-án és január 18-án is kitárja kapuit az Apáczai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik