Belföld

Menj tovább, hív az Apáczai!

Csapucha Adrienn

2013. 11. 20. 13:54

A Nyugat-magyarországi Egyetem győri karán versenyképes szakok várják a továbbtanulni vágyókat.

Szerdán tartotta idei szemeszterének első nyílt napját az Apáczai Csere János Kar. Az érdeklődők a 2014-es általános felvételi eljárás aktuális információi mellett, tájékoztatást kaphattak a Győrben végezhető szakokról is. „Ilyenkor elsősorban a középiskolákban végzős tanulók kaphatnak felvilágosítást azzal kapcsolatban, hogy milyen pályán folytathatják tanulmányaikat, ha egyetemünket választják. A szakok mellett az intézményünkről, a hagyományainkról és az infrastruktúra által nyújtotta lehetőségekről is tájékoztatjuk látogatóinkat. Így a fiatalok eldönthetik, hogy akarják-e Győrt, illetve az Apáczait” – mondta a Győr24-nek dr. Soós Zsolt, oktatási dékánhelyettes.

Mint kiderült a karon az elmúlt években számos változás következett be. „Elsősorban a felsőoktatás irányításában, szabályozásában végbement átalakulások befolyásolták a szakok iránti érdeklődést. A gyógypedagógia-, a rekreáció- és a turizmus szakirány egyre népszerűbb, de a tanító és a szociálpedagógiai képzés sem elhanyagolható. Az andragógia most valamelyest visszaesett, de reméljük, hogy ez változni fog a közeljövőben” – tette hozzá dr. Soós Zsolt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kar további nyílt napokat szervez, így november 26-án és január 18-án is kitárja kapuit az Apáczai.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.