Belföld

Ez is tabu a nemzeti ünnepen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyetért a Jobbikkal.

Balog Zoltán miniszter nevében Doncsev András parlamenti államtitkár válaszolt Farkas Gergelynek. A Jobbik képviselője azt kérdezte, „Helyesnek tartja-e a Kormány azt a gyakorlatot, hogy a felsőoktatási hallgatókkal zárthelyi dolgozatot íratnak nemzeti ünnepnapokon? Fel kívánnak-e lépni ez ellen a gyakorlat ellen?”

A kormány helytelennek tartja, ha egy felsőoktatási intézmény nemzeti ünnepen vizsgáztat. Az oktatásért felelős tárca egyöntetű véleménye, hogy nincs helye vizsgáztatásnak nemzeti ünnepen. „Ezeken a napokon a felsőoktatási intézmények — ahogyan minden más oktatási intézmény — zárva tartanak” – írta egy kérdésre válaszolva Doncsev András.


Fotó: Neményi Márton

A parlamenti államtitkár – a rektorra hivatkozva – hozzátette, hogy a Semmelweis Egyetem is zárva volt október 23-án. „Minden bizonnyal egy oktató egyéni kezdeményezése volt a nemzeti ünnepen való zárthelyi dolgozat megíratása. Ez a gyakorlat se az EMMI, se a Semmelweis Egyetem álláspontját nem tükrözi”.

Doncsev András jelezte, mivel a kormány nagy hangsúlyt fektet az egyetemi autonómiára, ezért Farkas Gergely képviselő az ilyen jellegű kérdésével a jövőben keresse az adott egyetemet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik