Belföld

Tibort nem perlik be, mert nem fideszes

gréczy (gréczy)
gréczy (gréczy)

Nyílt levélben vádolja hazugsággal a DK szóvivője Szanyi képviselőt, miután azt mondta: Gyurcsány pártja rendelte a bajai videót.

„Tibor, otrombán hazudsz, és ha fideszes lennél, már bepereltünk volna” – írja nyílt levelében Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője Szanyi Tibornak, miután az MSZP-s képviselő az Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: DK-s megrendelésre készült a bajai videó.

„Volt egy megrendelés ugye, bizonyítékot rendelt a Demokratikus Koalíció, elég pancser módon. A piac reagált, gondolom több helyen is elkezdték gyártani a bizonyítékokat, valamelyik piacképes volt, amit el tudtak sütni” – válaszolta a politikus arra a kérdésre, hogy készülhetett-e több hasonló felvétel. Szanyi szerint a szocialisták egy darab videót vittek a rendőrségre.

Gréczy azt állítja, a DK csak azért nem megy bíróságra a szocialista honatya szavai miatt, hogy ne terheljék „a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt választási összefogásra ítélt kapcsolatát”.

A szóvivő szerint, amit Szanyi tesz, súlyosan árt az „Orbán-rezsimet leváltani akaró demokratáknak” és az együttműködésnek. Hozzáteszi: bele se mernek gondolni, miért viszi Szanyi ezt a szerepet. „Ha csak nem azért, mert Te jövőre Brüsszelbe mész dolgozni és más nem is érdekel, nyakunkon marad-e még négy évig az önkény” – vélekedik Gréczy.

Mint írja: ők kiálltak az MSZP mellett a bajai videó kapcsán, de Szanyi „hátulról szúr”, amit be kellene fejeznie, hogy közösen dolgozzanak a kormányváltás érdekében.

A szóvivő a levél végén megkéri a DK tagjait és szimpatizánsait, hogy „ne üljenek fel az ehhez hasonló provokációnak”. Közli azt is, hogy egyéb kommentárt nem kívánnak fűzni a Szanyi-interjúhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik