Belföld

Melegfront tombol a héten

Esős, de enyhe időre számíthatunk, vasárnap érkezik lehűlés.

Kedden északon és az Alföldön is fokozatosan ritkul, feloszlik a köd. Napközben keleten, délkeleten néhány órára kisüthet a nap, majd délután délnyugat felől csapadékzóna érkezik, így a Dunántúlon egyre többfelé elered az eső. Többfelé megélénkül a délkeleti szél, délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán reggel főként északon, északkeleten eshet, majd átmeneti szünet után délutántól nyugat, délnyugat felől ismét többfelé eleredhet az eső. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, délen erős lesz, az enyhe hajnalt követően délutánra 8 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön is marad a csapadékra hajló időjárás, ám az évszakhoz képest enyhe időben lesz részünk: 7 és 14 fok közötti csúcshőmérsékletekben bízhatunk. A jelenlegi számítások szerint pénteken és a hétvégén is több alkalommal készülhetünk esőre.

A jövő hét elejére megerősödő északias szél kíséretében akár erősebb lehűlés is érkezhet, addig azonban marad az évszakhoz képest enyhe idő – írja győri előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik